Phil Anselmo är konung

Maniac Mac, 2017-07-06

Phil Anselmo är kung. Hela 2013 försökte jag sjunga som honom vilket resulterade i en töntig sommar. Han hade så svag karaktär att han började med heroin pga han hade ont i ryggen. Hans soloalbum från 2013 är fortfarande det konstigaste jag hört, inget varken före eller efter har toppat det.

På 80-talet försökte Phil Anselmo härma Bruce Dickinsons och Rob Halfords ljusa hårdrocksvibratos, för att snabbt bli bättre än dem själva på sin egen sångstil. På 90-talet sket han i det och började gapa metal istället. Han slänger fortfarande in små gulliga 80-talsvibraton ibland, bara för att visa att: hej. Det där övertekniska power metal skiten ni fjollnordmän håller på med - klart jag kan det fortfarande. Lyssna här, jag kan sätta både världens högsta ton o världens lägsta ton, fast jag är 45. Men skit i det, nu gör vi go musik istället.

Phil Anselmos senaste besök i mitt liv var hans tvivelaktiga nazistbeteende på scen. Via hörsägen lät det som ett grovt skämt taget ur kontext, men jag fick se videoklipp från den faktiska händelsen och såg att: ja, han gör en sieg heil och ja han skriker WHITE POWER o går av scen med USA-självförtroende. Phil Anselmo stannar inte av, showen fortsätter.

I nån intervju fick jag reda påv att Phil Anselmo är intresserad av: skräckfilm, metal, och boxning. Han gör ingen besviken. Han gör inget Sebbe Staxx-"förlåt" och blir kristen, han gör inte ett "moget" album, han blir inte tråkigare. Och ja, han ser ju inte så pjåkig ut heller. ^^